10 bästa städerna för att hitta kärleken

Av publicerat

Hela 28 procent av svenskarna har någon gång upplevt romantik med en främling på resan. Tillsammans med Momondo tipsar vi om de tio städer där det finns många singelhushåll och många spännande saker att hitta på – perfekt för dejten.

 

München

Foto: Terrazzo/Flickr

München, Tyskland
Tyskland tillhör ett av världens mest singeltäta länder. München är mest känd för sin Oktoberfest som lockar miljontals turister från hela världen, men staden har mycket att erbjuda även under våren. Den kända ölstugan Hofbräuhaus am Platzl är en bra plats att träffa nya människor, det finns finns gott om museum i staden och en bit utanför kan man besöka sagoslottet Neuschwanstein.

 

London

Foto: Berit Watkin/Flickr

London, Storbritannien
London har allt man kan önska sig av en singelweekend. Utelivet är bra, med stor variation bland pubar och nattklubbar. Stadsdelen Shoreditch har många kvällsöppna barer, caféer och konstgallerier passar för en dejt. Staden har gott om kulturella upplevelser, där klassiker som Big Ben och Buckingham Palace får slåss med kulturella fenomen som Portobello Roads berömda loppmarknad.

 

Paris

Foto: Bex Walton/Flickr

Paris, Frankrike
Pris är ett av världens mest populära resmål som är starkt kopplat till romantik och kärlek, men staden är också en bra singelstad där människor från hela världen samlas och upplever kulturen såväl som mat, konst och arkitektur. Konstnärskvarteret Montmartre är perfekt för den ensamme resenären, då det erbjuder både trendiga barer och restauranger med en avslappnad atmosfär. De klassiska sevärdheterna såsom Eiffeltornet, Champs-Élysées, Louvren och Versailles passar även för en dejt.

 

Milano

Foto: Shearing Holidays/Flickr

Milano, Italien
Milano har en mer ungdomlig atmosfär än de andra italienska favoritdestinationerna och även landets bästa nattliv, vilket gör det till en perfekt stad för singlar. Du kan uppleva klassiska sevärdheter som det världsberömda operahuset Teatro alla Scala eller gallerian Vittorio Emanuele II där några av världens lyxigaste klädesmärken har butiker. Vill man hellre uppleva naturen kan man istället ta med sig sin dejt till den vackra Como-sjön som ligger en timmes bilfärd utanför staden.

 

Kapstaden

Foto: African Budget Safaris/Flickr

Kapstaden, Sydafrika
Kapstaden kan vara ett alternativ för den som är sugen på sol och bad. Här finns stor variation på aktiviteter och den som är sugen på en utmaning kan prova på att surfa bara ett stenkast utanför staden. Staden är känd för att locka till sig hikers – vandrare – då det finns mycket berg i omgivningen.

 

Stockholm

Foto: Alessio Maffeis/Flickr

Stockholm, Sverige
Tro det eller ej, men hela 40 procent av stockholmarna lever själva vilket gör Stockholm till världens mest singeltäta stad och ökar chanserna att träffa kärleken här. Unna dig en lyxig weekend i vår vackra huvudstad som bjuder på trevliga restauranger, mysiga gångstråk med många barer och hak, och museum med gratis entré. Stockholms skärgård är även att rekommendera för den natursugne.

 

Oslo

Foto: bjaglin/Flickr

Oslo, Norge
I Oslo kan du njuta av ett skönt och avslappnat uteliv med många barer såväl som kulturella aktiviteter. Staden är känd för sina sjöfartsmuseér där du kan uppleva allt från ett äkta vikingaskepp till kontikiflotten. En bit utanför staden kan du uppleva de norska fjordarna. Naturen upplevs bäst på ett par skidor, där du även kan passa på att besöka Holmenkollen, Norges eget skidmuseum.

 

Quebec

Foto: Sarah J/Flickr

Quebec, Kanada
Kanada är vårens trendigaste resmål och definitivt värt ett besök. Franskspråkiga staden Quebec är singeltätt och bjuder på många sevärdheter, bland annat den gamla stadsdelen Old Quebec som är hem till världens mest fotograferade hotell: Château Frontenac. En bit utanför staden finns flera skidorter där du kan prova allt från snowboardåkning till hundspann.

 

Madrid

Foto: bjaglin/Flickr

Madrid, Spanien
Madrid är ett utmärkt resmål för singlar som bjuder på både ett rikt nattliv som en välkomnande atmosfär. Allt från barer till några av Europas trendigaste klubbar finns här för den som vill stanna ute hela natten. För återhämtning dagen efter rekommenderar vi en promenad i den populära Retiroparken eller ett besök på något av stadens många konstmuseer.

 

Tokyo

Foto: Dick Thomas Johnson/Flickr

Tokyo, Japan
För den historiskt intresserade rekommenderas ett besök på något av Tokyos många museer, där kultur och arkitektur från de senaste årtusendena samlats. Men staden är också känd som ett mecka för populärkulturen. Rusningsplatsen Shibuya Crossing är en känd uppvisningsplats för Street Fashion och gatorna runt om är fyllda av modebutiker och caféer att träffas på. Shoppingen erbjuder allt från den senaste tekniken, kläder, anime- och mangamerchandise till traditionellt japanskt hantverk.

Källa: momondo.se