Världens 10 mest besynnerliga hotell

Av publicerat

Lyxhotell i alla ära, men om något annorlunda låter mer intressant i dina öron kan vi meddelade att det finns det en uppsjö av egendomliga boendealternativ att välja mellan. Vill du prova något nytt på nästa resa tipsar vi här om tio av världens mest besynnerliga hotell, enligt The Luxury Travel Expert. Och du behöver inte nödvändigtvis åka speciellt långt – tre av hotellen på listan ligger nämligen i Sverige.

1. Hotel Marqués de Riscal, Elciego, Spanien (bild ovan)
Hotel Marqués de Riscal har sedan det öppnade 2006 varit ett populärt resmål för de som både vill ha något annorlunda och lyxigt. Hotellet har 43 rum och är ritat av Frank Gehry. Att bo här kan beskrivas som att bo i ett konstverk – bland sneda väggar, sicksack-fönster och höga tak.

 

2-no-mans-fort

2. No Man’s Fort, Portsmouth, Storbritannien
No Man’s Fort är ett av tre fort som byggdes som försvar från yttre attacker på Solent och Portsmouth. Nu är det ett hotell med 22 rum dit man tar sig med båt.

 

icehotel

Design: Benny Ekman, foto: Asaf Kliger

3. Ishotellet, Jukkasjärvi, Sverige
Behöver kanske ingen längre beskrivning. Ishotellet i Jukkasjärvi är världens första hotell skapat av bara is och snö och förnyas varje år med ny design och otroliga isskulpturer. Här finns omkring 150 rum och bland annat en bar, restaurang och mötesrum.

 

4-palacio-de-sal

4. Palacio de Sal, Potosí, Bolivia
Vid första anblick ser hotellet kanske inte så anmärkningsvärt ut, men här är allt byggt av salt – väggar, golv, tak, möbler, skulpturer … allt! Gästerna är förbjudna att slicka på väggarna för att de inte ska brytas ned, men det finns annat att roa sig med, bland annat torr- och ångbastu, saltvattenspool och flera bubbelpooler.

 

5-costa-verde

5. Hotel Costa Verde, Quepos, Costa Rica
I utkanten av regnskogen vid Manuel Antonio National Park och Stilla havet ligger en av världens mest speciella sviter: en renoverad Boeing 727. Flygplanssviten är fullt utrustad och har har två sovrum.

 

6-conrad-maldives

6. Conrad Maldives, Rangali Island, Maldiverna
Conrad Maldives restaurang ligger fem meter under vattenytan och erbjuder en 180-graders panoramautsikt över de omkringliggande korallerna. Restaurangen har vanligtvis plats för tolv personer, men för 11 710 dollar per natt kan den göras om till en dubbelsvit.

 

7-sun-cruise-resort

7. Sun Cruise Resort & Yacht, Gangneung, Sydkorea
Ett av Sydkoreas största turistmål, som även är känt för att ha utsikt över landets bästa soluppgång, är Sun Cruise Resort & Yacht. Hotellet är ett specialdesignat kryssningsfartyg konstruerat högt upp på kanten av ett berg. Här finns 211 rum, både hytter och typiska hotellsviter, restaurangen, nattklubb och pool.

 

treehotel

8. Treehotel, Harads, Sverige
Ett fantastisk sätt att uppleva den svenska naturen på är i trädtopparna. Treehotel har rum som hänger 4-6 meter över marken, med spektakulär utsikt över Lule älv. Det populäraste rummet är spegelkuben.

 

9-giraffe-manor

9. Giraffe Manor, Nairobi, Kenya
Ett hotell klätt i grönskande växter, elegant interiör och blommande trädgårdar, men det speciella med det här hotellet är horden giraffer som bor på området och sträcker sig in genom fönstren varje morgon och kväll i hopp om något gott.

 

jumbo stay

Foto: Lioba Schneider

10. Jumbo Stay, Arlanda, Sverige
Jumbo Stay är ett vandrarhem inhyst i en begagnad ut jumbojet modell 747-212B med totalt omgjord interiör. Vandrarhemmet har 33 rum, med totalt 80 bäddar. Rummen är endast 6 kvadratmeter stora. Kanske inte ett ställe att stanna en längre tid men perfekt för globetrotters som vill ha en unik upplevelse.

Källa/foto: theluxurytravelexpert.com