Flygplatsrestaurangen blir lounge på Arlanda

Av publicerat

Under våren öppnar Europas första American Express Lounge på Terminal 5 på Arlanda, ett samarbete med Pontus in the Air.

Pontus in the Air, som firar ett år i slutet av april och har omnämnts i White Guide Nordic 2017, drivs av krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Flygplatsrestaurangen görs nu om och avdelningen som kallas Market delas upp i två, varav ena delen blir American Express VIP-lounge och den andra delen blir ett nytt familjeorienterat koncept som bygger kring den amerikanska och italienska matkulturen.

– Det är fantastiskt att vi har fått möjligheten att tillsammans med American Express göra en exklusiv lounge hos oss. Vi vill ge VIP-gästerna en extraordinär start på resan, oavsett om det är ett glas champagne, à la carte-frukost, trerätterslunch eller middag med goda viner noga utvalda av våra skickliga sommelierer. Vi är så klart också väldigt glada över omnämningen i White Guide 2017, som är ett kvitto på att det vi gör är rätt och att vår satsning bär frukt. Vårt mål är att bli Europas bästa flygplatsrestaurang, säger Pontus Frithiof.

Loungen på Terminal 5 har plats för ungefär 40 gäster och blir tillgänglig för medlemmar. Interiören är skapad av arkitekten Erik Andersson och inspirerad av American Express tre kort i svart, platinum och guld. Mat och dryck från Brasseriets meny och vinkällare serveras och besökarna har utsikt över start- och landningsbanorna samt taxfreen.

– Vi har länge saknat en egen lounge på Arlanda för våra medlemmar. Vi är därför mycket glada över samarbetet med Pontus in the Air, då vi kan erbjuda våra medlemmar en lounge som håller absolut toppklass och den standard som de efterfrågar, säger Fredrik Sauter på American Express.

Foto: Martin Löf, Ossian Langenborg