Halverat intresse för att resa till USA – efter att Trump blev tillsatt

Av publicerat

Efter att Donald Trump tillträdde som president har intresset för att flyga till USA nästan halverats. Det visar 2,5 miljoner sökningar på Flygresor.se och i deras app.

Sökningarna som analyserats är gjorda under första och andra helgen efter att Trump tillträdde som president och har jämförts med samma tidpunkter ett år tidigare. Resultatet visar en oerhört sänkning av intresset att resa till USA. Under första helgen hade andelen sökningar minskat med 43% jämfört med året innan. Helgen därefter var minskningen 47%. En förklaring till minskningen i resor kan vara de beslut Trump fattat under sin första tid som president. Bland annat nekas visum till inresande från ett flertal muslimska länder.

– Det är tydligt att Donald Trump just nu totalt har sänkt USAs varumärke som turistmål. Svenska folket vänder just nu helt klart blickarna mot andra resmål. Det är också tänkbart att väldigt många affärsresor till USA just nu ställs in eller inte blir av alls på grund av osäkerheten kring visum, säger Kristoffer Rengfors, Marknadschef på Flygresor.se.

Källa: Flygresor.se