Lyxigt sportbåtskoncept

Av publicerat
No. 01 / 04
Galleri
Fullskärm

Lexus visar på sin potential och utvidgar sina vyer. Fram till nu har Lexus främst varit kända som tillverkare av lyxiga premiumbilar, men nu presenterar de ett nytt koncept för båtmarknaden. Lexus Sport Yacht är en snabb 42-fots daycruiser med plats för åtta personer och med en toppfart på 43 knop.

– Vi har skapat Lexus Sport Yacht för att undersöka hur Lexus-bilarnas formspråk och sofistikerade teknik­lösningar kan tillämpas på den marina sidan, säger Yoshihiro Sawa, som är vice vd på Lexus International.

Skrov och däck är tillverkade i ett enda stort stycke av samma typ av material som används i bland annat racingbilar, flygplan och tävlingsbåtar, sedan sammanfogade över en inre struktur. Tack vare konstruktionen av kolfiber är Lexus Sport Yacht nästan 1 800 kg lättare än om den skulle vara byggd med konventionell teknik. De två V8-motorerna har 477 hästkrafter vardera och ger båten en toppfart på 43 knop. Inredningsdetaljerna är i läder och trä. Här finns en soffa med plats för sex personer, ett fullt utrustat kök med spis, diskho och kylskåp, samt även dusch under däck.

Konceptbåten Lexus Sport Yacht visades i Miami den 12 januari och är ett one-off-bygge, som byggts av Marquis-Carver Yacht Group i Wisconsin.

Foto: Lexus