Aquavit – Traditionell svensk mat på lyxrestaurang i London

Av publicerat

Nyligen öppnade den svenska restaurangen Aquavit även i London. Originalet finns sedan 1987 i New York och nu tar de sig in på en ny marknad: St James’s Market i London.

Här serveras klassiska svenska rätter på ett modernt sätt. Frukost bestående av kanelbullar och omelett med Västerbottenost; skagenröra med räkor; inlagd sill; biff Rydberg; Janssons frestelse; och många andra överraskningar – mat signerad Emma Bengtsson och Henrik Ritzén.

Den nyöppnade restaurangen är mer än dubbelt så stor som originalet i New York – som är ägare av två Michelinstjärnor. London-restaurangen har en mer avslappnad stil med en svensk prägel. Platsen fungerar även som en plats att visa upp svenskt hantverk: textiler från Olafur Eliasson, bestick från Georg Jensen och möbler från Svenskt Tenn. Porslinet är Rörstrands “Ostindia”. Blank marmor, polerat trä och mjukt läder andas lyx.

Adress: Aquavit, St James’s Market, 1 Carlton Street, London, SW1

aquavit-restaurant

Källa: telegraph.co.uk