5 000 kr – för Sveriges exklusivaste cocktail

Av publicerat

Guldbaren på Nobis Hotel lanserar möjligtvis Sveriges exklusivaste cocktail. Drinken är Guldbarens tolkning av en klassisk vodka martini som både till innehåll och upplevelse symboliserar ultimat dekadens. Elit Pristine Martini kostar 5000 kr och finns tillgänglig sedan den 9 december i limiterad upplaga.

Basen till Elit Pristine Martini är den limiterade vodkan Elit pristine: Andean edition, som tillverkas av Stolichnaya och säljs till ett pris av 30 000 kr flaskan. Det är den tredje och sista vodkan i deras ”water series” där Sverige allokerats en enda flaska, som gått till Guldbaren på Nobis Hotel. Övriga ingredienser består av en fransk vintage Vermouth och Nobis egen tinktur med eleganta citrusnoter från bergamott och yuzu. Avslutningsvis aromatiseras drinken med ett doftmoln av champagne.

– Målet med Elit Pristine Martini är att sätta en ny nivå för vad en exklusiv cocktail är i Sverige.Vi ser det här som en hyllning till en av världens mest klassiska cocktails, framtagen med extremt unika produkter som tillsammans skapar en fröjd för alla sinnen. Elit Pristine Martini kommer i en ytterst begränsad upplaga då vi bara har en flaska av vodkan. Vi ser fram emot att välkomna er till Guldbaren! säger Måns Borg, barmästare på Nobis Hotel.

Elit Pristine Martini

  1. 50 ml Stolichnaya Elit pristine water – Andean edition
  2. 10 ml fransk vintage Vermouth
  3. 3 droppar av Nobis House Tincture (bas av Stolichnaya Elit med yuzu och bergamott)
  4. Champagneluft

Martinin serveras med utvalda kanapéer speciellt framtagna av restaurang Cainas köksmästare Jacopo Braga för att ytterligare lyfta de sofistikerade smakerna i vodkan.

Källa: Prime Wine Group