White Guide Gala lämnar huvudstaden

Av publicerat

White Guide Gala lämnar huvudstaden efter tolv år för att flytta till Göteborg. Dagen för den svenska restaurangnäringens stora årliga evenemang blir måndagen den 6 mars 2017.

White Guide Gala syftar till att restaurangbranschen ska samlas kring, och hylla, sina mest lysande stjärnor från norr till söder. Sedan 2005 har evenemanget alltså hållits i Stockholm, men nu flyttar man västerut.

– Göteborg och Västsverige är i allra högsta grad på hugget, inte minst vad gäller kroglivet. Bland annat är staden en av föregångarna i den nu helt förhärskande trenden fun dining kroglivet, säger Peter Hansson, vd White Guide Sverige.

– Många reser till Göteborg för matens skull och våra krögare har varit mycket framgångsrika. Det gör oss stolta och glada att välkomna White Guide-galan hit för första gången, säger Camilla Nyman, vd Göteborg & Co.