Insignia Grand Sport – Opels nya flaggskepp

Av publicerat
No. 01 / 06
Galleri
Fullskärm

Opels nya flaggskepp presenterar något nytt redan vid första anblick. Och mycket riktigt bygger Insignia Grand Sport också på en helt ny fordonsarkitektur.

– I sin utstrålning såväl som i varje detalj vill vi att nya Insignia Grand Sport ska generera en exklusiv kvalitetskänsla. Den ser längre, lägre och bredare ut än den faktiskt är, och den förmedlar en definitiv premiumkänsla. Varje detalj och funktion utstrålar teknisk know-how och högsta precision, säger Mark Adams, Vice President Design Europe.

Några av nyheterna i Insignia Grand Sport är en slank kupéliknande kaross med aerodynamik, ny fyrhjulsdrift med vridmomentfördelning och 8-växlad automatlåda samt AGR-certifierade ergonomiska sportstolar. Modellen är rymligare men ändå hela 175 kilo lättare än föregångaren Astra. Bland andra nyttiga funktioner märks varning vid körfältsavvikelse, head-up display och 360-graders kamera, samt infotainment och uppkopplingsmöjligheter tack vare den senaste generationen IntelliLink- system och Opel OnStar. Även säkerheten för oskyddade trafikanter har ägnats stor omsorg. Nya Insignia har till exempel en aktiv ”popup-motorhuv” i aluminium som ger avsevärt förbättrat fotgängarskydd om olyckan skulle vara framme.

– Opel har gjort det igen. Nya Insignia Grand Sport har alla de goda egenskaperna hos sin framgångsrika lillebror Astra – men tar dem till en ännu högre nivå. Ingen annan bil i den här klassen kan skryta med så mycket toppmodern teknik som nya Insignia. Den är lätt, smidig och fantastisk att köra och i kombination med exceptionell effektivitet och elegans kommer det att lyfta vårt flaggskepp till nya höjder. Det är en Grand Sport i ordets bästa bemärkelse, konstaterar Opels VD Dr Karl-Thomas Neumann.

Världspremiär sker på bilsalongen i Genève i mars 2017.