10 avlägsna lyxhotell runt om i världen

Av publicerat

Många tänker sig lugn avkoppling under sin semester – men går det att ta det till det extrema? Några av världens mest avlägsna lyxhotell ligger så avsides att det bara går att ta sig till dem med sjöflygplan, helikopter, båt eller med hjälp av något annat annorlunda färdmedel. Theluxurytravelexpert.com har listat tio av världens häftigaste lyxresorter på avlägsna platser.

1-explora-rapa-nui-easter-island-chile

1. EXPLORA RAPA NUI, PÅSKÖN, CHILE

Explora Rapa Nui ligger vid ett avskilt område på Påskön i Chile och består av 30 rum. Hit tar du dig med flyg vilket tar fem timmar från närmsta flygplats på fastlandet. Eftersom det inte finns några avledningspunkter mellan den flygplatsen och den på ön får bara ett flyg vara i luften åt gången ifall att något skulle hända och den enda landningsbanan är fylld av bråte.

2-nimmo-bay-british-columbia-british-columbia

2. NIMMO BAY, BRITISH COLUMBIA, KANADA

De vanligaste sätten att ta sig till Nimmo Bay i Kanada är med en 20 minuters helikoptertur eller med sjöflygplan från Port Hardy, längst ut på den norra spetsen av Vancouver Island.

3-jalakara-andaman-nicobar-islands

3. JALAKARA, ANDAMANERNA OCH NIKOBARERNA

Andamanerna och Nikobarerna består av två ögrupper i Bengaliska viken som ligger i Indiska oceanen. För att ta dig till Jalakara måste du flyga från Indien till Port Blair och sedan ta en färja i 2 timmar till Jalakara.

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=1e8iES6Z-zQ

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=1e8iES6Z-zQ

4. SONEVA KIRI, THAILAND

Till Soneva Kiri i Thailand tar det 1,5 timme att flyga från Bangkok – och då landar du på lyxresortens privata flygplats.

Arturo Polo Ena

5. ULTIMA THULE LODGE, ALASKA, USA

Djupt i Alaskas vildmark ligger Wrangell-St. Elias National Park ligger Ultima Thule Lodge som troligen är USA:s mest avlägsna hotell. Det tar 6 timmar att köra från Alaskas huvudstad Anchorage till Chitina, därefter en 1,5 timmes flygresa till hotellets landningsbana.

6-park-hyatt-maldives-hadahaa

6. PARK HYATT MALDIVES HADAHAA, MALDIVERNA

Att resorterna på Maldiverna är avlägsna är inte så konstigt eftersom ögruppen ligger väldigt öde. Maldivian Airlines har hand om flygen till resorten och för att ta dig till Park Hyatt Maldives Hada är det en väntetid på nästa flyg på ungefär 1-4 timmar och därefter en 30-40 minuters resa med motorbåt.

7-four-seasons-golden-triangle-thailand

7. FOUR SEASONS GOLDEN TRIANGLE, THAILAND

Four Seasons Tented Camp består av endast 15 tält och här bor du nära Thailands bambujungel. Flyg hit tar 75 minuter följt av en fyra timmars lång bilresa genom fantastisk natur.

8-lizard-island-queensland-australia

8. LIZARD ISLAND, QUEENSLAND, AUSTRALIEN

Lizard Island ligger precis över Stora Barriärrevet. Resorten består av 24 vita stränder och 40 lyxiga sviter. För att ta dig ut till paradiset måste du flyga från Cairns i norra Australien. Därifrån tar det ungefär en timme.

9-fogo-island-inn-newfoundland-canada

9. FOGO ISLAND INN, NEWFOUNDLAND, KANADA

Fogo Island Inn balaserar på styltor och har 29 sviter. Den närmsta flygplatsen till resorten är Gander i Newfoundland och därefter är det en tre timmars bilresa – inklusive 45 minuter på en bilfärja – som gäller.

10-travaasa-hana-hawaii-usa

10. TRAVAASA HANA, HAWAII, USA

Travaasa Hana hittar man efter en tre timmar lång bilresa längs Mauis östra kust – en av världens vackraste vägar.

Källa: theluxurytravelexpert.com