164 flaskor unik öl

Av publicerat

I torsdags var det Sverigepremiär för Firestone Walkers eftertraktade Proprietor Vintage Series på Systembolaget. 164 flaskor Helldorado har släppts iväg från Kalifornien till Systembolaget.

Öl från Proprietor Vintage är rariteter utanför Kalifornien och även där är de svåra att få tag på. Helldorado är en Blonde Barley Wine som lagrats på begagnade spritfat. Helldorado bryter trenden med sin gyllene färg och sin brödiga honungsdoft från att ha bryggts endast på amerikansk och engelsk Pale Malt. Ekfatslagringen bidrar med honung, vanilj och kokosnötstoner vilket ger en smak och känsla av bourbonglaserade kex.

– Det är väldigt roligt att få en allokering av Firestone Walkers berömda Proprietor Vintage Series till Sverige. Firestone Walkers Lion & Bear series har fått en flygande start i Sverige. Det är därför extra kul att kunna erbjuda de lite mer smala och sällsynta ölen till den svenska marknaden och de fans som varumärket redan har här. Vi jobbar hela tiden för att få in mer av dessa och hoppas kunna erbjuda Proprietor Vintage Series och andra spännande öl från Firestone Walker löpande under den närmsta tiden, säger Björn Mannervik, marknadschef International Beer på Spendrups.

Proprietors Vintage-serien är Firestone Walkers roterande premiumserie där sex mycket limiterade öl släpps under årets gång. De sex olika ölen som släpps löpande under årets gång är Helldorado, Velvet Merkin, Anniversary, Parabola, Succaba och Stickee Monkee. Alla unika öl som har lagrats på fat.

Helldorado, nr 11467, 198 kr/650 ml. Säljs på Systembolaget genom webblansering.