Nya matupplevelser i luften

Av publicerat

Den som reser från Singapore med Singapore Airlines kan nu avnjuta några nya kulinariska upplevelser under flygresan. Flygbolaget presenterar sin nya satsning på Teochew.

Teochew kommer från Chaozhou i Kinas Guangdonprovins och är speciellt känt för färskhet, naturliga smaker och tillagningsmetoder som ofta involverar ångning, pochering, matlagning över vattenbad samt långtidsbräsering.

– Det kinesiska köket har stor mångfald och vi är glada att kunna presentera många fantastiska smaker av Teochew-rätter för våra internationella resenärer och även kunna erbjuda dem som är vana vid dessa rätter en liten “smak av hemma” medan de reser bort, säger Vinod Patel på Singapore Airlines.

First Class och Suites får kall krabba, fläskgelé och krispiga friterade räkor serverade som förrätt. De har också möjlighet att smaka på exotiska huvudrätter som kokt havsabborre och långtidsbräserat fläsk innan måltiden avslutas med den typiska Teochew-rätten ”Orh Nee” – en söt och krämig dessert.

Business Class-passagerare kan se fram emot favoriter som den klassiska Teochew-gröten med bräserad anka, saltade ägg och Cai Beh (bräserad kål), eller Bak Chor Mee (äggnudlar med fläsk och bräserad svamp) och Png Kueh (krispigt stekta riskakor med ägg och en unik mörk, söt sås).

Resenärer i Economy Class och Premium Economy Class kan välja antingen bräserad anka som serveras med ägg, bönor och inlagda grönsaker eller stekt fläsk med den berömda Shachasåsen och grönsaker.