Ny auktion för ovanliga samlarklockor

Av publicerat

Bukowskis nya auktion för exklusiva samlarklockor, Important Timepieces, fokuserar på ovanliga och exklusiva samlarobjekt. Auktionen premiärvisas i november på Galleri Sebastian Schildt i Stockholm, tätt följt av en slagauktion i spegelsalen på Berns.

– Klockmarknaden växer snabbt både i Sverige och internationellt. Det känns fantastiskt att kunna visa upp och förmedla så många eftertraktade armbandsur till alla klockkonnässörer i landet, säger Mikael Wallhagen, ansvarig specialist för klockor på Bukowskis.

På Important Timepieces premiärauktion visas bland annat en Rolex Cosmograph Daytona, ofta kallad Paul Newman, och en Audemars Piguet Genève World Time från 1942.

– Ett flertal av armbandsuren är extremt ovanliga, och vi räknar med bud från samlare över hela världen. En klocka är det perfekta samlarobjektet – den är funktionell, ökar ofta i värde och säger någonting om sin bärare, säger Mikael Wallhagen.

Bukowskis samarbete med Galleri Sebastian Schildt är en del av höstsatsningen Bukowskis visiting. Medan utställningslokalerna vid Berzelii park renoveras turnerar auktionsvisningar runt på utvalda platser i Stockholm.

Visning: 10–13 november, Galleri Sebastian Schildt
Slagauktion: 13 november, spegelsalen på Berns

Foto: Patrick Miller