Destination för 5-stjärnig weekend: Venedig

Av publicerat
No. 01 / 05
Galleri
Fullskärm

Agendan för hösten kan vara nog så tajt, men att hitta utrymme för en weekendresa brukar inte vara helt omöjligt. Lämna vardagen för några dagar och tanka energi och upplevelser på annan ort. Voyage tipsar om promenader längs kanalerna i Amsterdam, golf i Marrakech, lyxshopping i London och upptäckarlust i Belgrad. Nu fokuserar vi däremot på romantik i Venedig.

VENEDIG – karneval & romantik

De absolut bästa årstiderna att uppleva Venedig är höst och vinter då det är något mindre turister här. Redan när man landar på Marco Polo-flygplatsen upplever man den unika miljön. In till stan tar ni er sedan med taxibåt, har ni valt att checka in på ett lyxhotell blir ni troligen upphämtade av hotellets egna glänsande Riva. På vägen in mot staden står såväl trafiksignaler som skyltar i vattnet, det känns lite overkligt.

En av favorithotellen är det legendariska Hotel Danieli som ligger nära Markusplatsen. Många av rummen här har dessutom en härlig utsikt mot lagunen. Här startar ni med fördel dagen med en frukost på takterassen med magnifik utsikt över lagunen och det solglittrande vattnet. Allt medan båtbussar, Rivor och gondoler passerar förbi. I sviterna i den äldre delen av hotellet har många av världens mest kända bott, så om väggar kunde tala…

Lunchen intages med fördel på en av restaurangerna längs kanalerna där ni samtidigt kan studera folklivet. Härefter väntar stadens sevärdheter på att upptäckas. Och för den shoppingsugne finns flera lyxiga märkesbutiker. Ett måste är ett besök på legendariska Harry’s Bar, en bar som uppsöks av de flesta celebriteter som kommer till staden, av barens tidigare törstige stamgäster återfinns bland andra Hemingway. Baren är känd för sina mycket torra Dry Martinis och för att ha skapat cocktailen Bellini, en bubblig drink av Prosecco och vit persika. Dessutom är det restaurangchefen här som skapade rätten Carpaccio.

Venedig är bland annat känt för Casanovas amorösa leverne här. Men även för sin Karneval som börjar strax innan påsk och pågår i två veckor. I de privata palatsen anordnas då magnifika fester och ni kan boka in er på en del mycket exklusiva tillställningar i palats och på lyxhotell. Även barer och restauranger arrangerar olika karnevalsfestligheter, hela staden roar sig. Det finns också många butiker som säljer masker och maskeradkostymer året om.

Hotell:
• Hotel Danieli, Castello 4196. Vid kajen nära Markusplatsen.

Bar:
• Harry’s Bar, Calle Vallaresso 1323.

Av: Ann-Marie Lindmark