Världens häftigaste glaskonstverk

Av publicerat
No. 01 / 06
Galleri
Fullskärm

Bertil Vallien är en av världens främsta glaskonstnärer. 3–6 november presenteras hans spektakulära glasbåt, Passage, på SOFA Chicago tillsammans med samarbetspartnern Hawk Galleries.

Passage – som även kallas “the One Million Dollar Boat” – är den största och dyraste skulpturen som någonsin skapats på Kosta Boda och värderas till en miljon dollar. Konstverket skapades för att hedra Sveriges äldsta glasbruk och det 53 år långa samarbetet mellan glasbruket och Bertil Vallien.

– Bertil är känd internationellt, har vunnit flera design- och konstpris och hans verk finns representerade runt om i världen på de mest prestigefyllda museerna. Således är vi ärade att få presentera Passage, Bertil Valliens kanske mest imponerande och majestätiska mästerverk, säger Donna Davies, Vice President på Art Group of Urban Expositions.

Ta en titt på glaskonstverket i bildspelet ovan.

Foto: Kosta Boda