Glamping – lyxigare campingupplevelse

Av publicerat

Begreppet glamping, eller glamourös camping, har blivit enormt populärt på senare år. Utbudet för de äventyrssugna är stort: allt från trädkojor, safaritält i öknen, fashionabla stugor i djungeln till pittoreska husbilar vid strandkanten. Momondo listar här tio av världens mest sevärda glampingdestinationer.

Trenden med Glamping har vuxit sig starkare under de senaste tio åren och tilltalar resenärer som drömmer om att maximera sitt friluftsäventyr – utan att offra de bekvämligheter som bara ett fint hotell kan erbjuda. Fantasin sätter gränserna för vart i världen du kan och vill uppleva en glampingplats. Om du är redo för en helt ny semesterupplevelse under en stjärnklar himmel i skogen, i ett tält uppspänt över marken, kolla då in dessa destinationer och låt din campinglust blomma.

Foto: Sven Laurent

Foto: Sven Laurent

1. Scarabeo Camp, Marocko (bild ovan)
En knapp timmes bilfärd från Marrakech hittar du en glampingplats mitt ute i Agafayöknen. I det karga landskapet står nomadtält i naturmaterial uppställda, inredda med vackra berbermattor, antika möbler och kulörta lyktor.

4-rivers-floating-lodge

Foto: Ecolodges Asia

2. 4 Rivers Floating Lodge, Kambodja
En gömd pärla där du får chansen att uppleva en orörd djungelflod där tolv lyxigt inredda tält har monterats på flytbryggor. Passa på att njuta av kvällssolen med en cocktail på bryggan till ljuden från djuren i djungeln omkring dig.

Foto: Florence Springs Yurt Camping Village

Foto: Florence Springs Yurt Camping Village

3. Florence Springs, Wales
I lyxigt inredda tält kan du få en försmak av den Walesiska landsbygden som för tankarna till Tolkiens magiska fantasivärld i Sagan om Ringen. Utöver tält kan du som glampare här prova på att bo som en hobbit.

Foto: Roderick Eime/Flickr

Foto: Roderick Eime/Flickr

4. Al Maha Desert and Resort, Dubai
Om du vill fly skyskraporna och bebyggelsen inne i Dubai så ska du söka dig till det här naturreservatet där du kan bo i beduin-inspirerade tält. Här får du chansen att uppleva den arabiska öknen och dess djurliv direkt från poolkanten.

Foto: Luc Rousseau

Foto: Luc Rousseau

5. Hôtel de Glace, Kanada
För dig som vill uppleva glamping vintertid så finns alternativet att besöka det makalösa ishotellet i Quebec. Här kan du uppleva traditionella igloos med en twist – varje rum har en unik inredning och har tagit sin inspiration från ishotellet i Jukkasjärvi, en magisk plats för hela familjen.

Foto: Wicker Paradise/Flickr

Foto: Wicker Paradise/Flickr

6. Camping Miramar, Spanien
Spendera din glamping-semester i pittoreska husbilar eller lyxtält längs med Costa Doradas kritvita stränder. De färgglada bosättningarna är personligt dekorerade och osar av 60-tal, ett självklart val för nostalgikern.

Foto: Samuel Etienne

Foto: Samuel Etienne

7. Wagonstays, Nya Zeeland
I en lyxigt inredd vagn, som hämtad från vilda västern, kan du få en smak av det lugna Nya Zeeländska lantlivet. Låt vardagsstressen rinna av dig när du äntrar ”glampingvagnen” gömd i hörnet på en avsides bondgård, 30 minuter från Christchurch.

Foto: Edna Yttermo

Foto: Edna Yttermo

8. Glamtents, Norge
I natursköna Jevnaker, bara en timme norrut från Oslo, kan du breda ut dig på en dubbelsäng i mitten av ett stort, mysigt och stilrent inrett lyxtält. Glamtents har allt från elektricitet till värme finns för en så bekväm vistelse i naturen som möjligt. Vakna upp av fågelkvitter och morgonsol som lyser upp tältduken, och när det blir för varmt kan du rulla ner väggarna för svalkande vindar för att komma ännu närmare den vackra miljön.

Foto: Torkild Berglund

Foto: Torkild Berglund

9. Island Lodge, Stockholm
Du behöver inte resa långt för att njuta av lyxig camping. På en liten ö i Stockholms skärgård finner du Island Lodge, en lyxig kombination av tält och stuga där helhetsupplevelsen står i fokus. Njut av den stilla miljön och elda i vedspisen för långa och avslappnande sommarkvällar.

Foto: Andrea Cacopardi

Foto: Andrea Cacopardi

10. Glamping Canonici di San Marco, Italien
Mirano är en lugn och historisk stad med byggnader i 1600-tals arkitektur, bara en kortare bilfärd från Venedig. Här hittar du Glamping Canonici di San Marco där det erbjuds lyxig camping i landsbygdsmiljö mellan den Venetianska Lagunen och floden Brenta.

Källa: Momondo