Destination för 5-stjärnig weekend: Marrakech

Av publicerat
No. 01 / 05
Galleri
Fullskärm

Agendan för hösten kan vara nog så tajt, men att hitta utrymme för en weekendresa brukar inte vara helt omöjligt. Lämna vardagen för några dagar och tanka energi och upplevelser på annan ort. Voyage tipsar om promenader längs kanalerna i Amsterdam, lyxshopping i London, romantik i Venedig och upptäckarlust i Belgrad. Den här gången berättar vi om golf i Marrakech.

MARRAKECH – ormtjusare & golf

Det finns i dag många fantastiska lyxhotell och riads i Marrakesh varav det legendariska hotellet La Mamounia är ett. Hotellet ligger nära det stora myllrande torget Jemaa el Fnaa, ändå är hotellet en lugn och fridfull oas med stor pool, fyra restauranger, fem barer och ett sagolikt spa, allt i morisk stil.

Eftersom hotellet omges av en stor trädgård och apelsinlundar kan man njuta i solen till fågelsång och beundra Atlasbergens snöklädda toppar i fjärran. Att hotellet ligger i närheten av en trafikerad väg och den gamla stadsdelen Medinan är inget man märker. Den gamla staden upplever ni bäst genom att ta en hästdroska genom de smala gränderna. Bakom husväggarna finns många små riads som blivit boutiquehotell. En trevlig restaurang är Dar Moha Almadina, där ni sitter på innergården runt en liten pool.

På torget Jemaa El Fnaa är det alltid packat med folk. Dagtid är det ormtjusare, sagoberättare och alla typer av försäljare. Kvällstid flyttar otroligt många ambulerande restauranger ut på torget och grillarna osar. Intill torget ligger den stora myllrande souken med försäljare av alla slag som mycket påfluget försöker sälja sina varor. Det är ganska svårt att hitta i de smala labyrint-liknade gränderna så en guide är att rekommendera.

Efter en utflykt till Jemaa El Fnaa och Medinan är det ljuvligt att återvända till sin lyxiga oas, La Mamounia. Här bodde förresten Winston Churchill under långa tider och hans svit är bevarad.

För den som helst vill spela golf rekommenderas resorten Royal Palm som är en mycket lyxig anläggning med sviter och villor och en 18-hålsbana.

Hotell:
• La Mamounia, Avenue Prince Moulay Rachid
• Royal Palm ligger 1,2 mil från Marrakech

Restaurang:
• Dar Moha Almadina, Rue dar el Bacha 81

Nästa destination: Belgrad.

Av: Ann-Marie Lindmark