Dryckeskoll

Av publicerat

Nyligen vann Maya Samuelsson från Vinkällan sommeliertävlingen Nordic Ruinart Challange 2016. En tävling där 20 nordiska sommelierer under 40 minuter grundligt analyserade fyra viner. Husets Chef de Cave Fréderic Panaïotis var en av jurymedlemmarna som både lämnade över priset – en resa till huset nästa vår tillsammans med alla internationella vinnare i tävlingen. Dessutom bjöd han på både ett glas fantastisk Dom Ruinart 2004 och en presentation om bubblorna i champagneglaset.

Visste du att:
50 km/h är den hastighet med vilken korken lämnar flaskan.
Röken som bildas då du öppnar flaskan består av vatten och alkohol.
1 000 000 bubblor i ett glas.
80 000 000 bubblor i en flaska.
10 procent extra bubblor får du i ditt glas om du serverar champagnen genom att hålla glaset snett.

Av: Yvonne Gull