Vinterns måste: ekologisk julmust

Av publicerat

Ekologisk julmust är Nygårdas stora nyhet i år. Musten beskrivs som frisk och fyllig i karaktären med en viss sötma och med toner av vanilj och enbär. Örtig och aromatisk i både doft och smak. Sofistikerad, enligt Nygårda själva.

Årets kock 2016, Jimmi Eriksson har tagit fram en saffranskaka som passar perfekt till den nya musten.

– Jag har skapat en saftig saffranskaka med hjälp av mandel. Tillsammans med kryddigheten i de inlagda hjortronen och fräschören från apelsinen möter det julmustens lite vuxnare smaker perfekt. Saffran, mandel, apelsin, hjortron och julmust – det är juldessert för mig, säger Jimmi Eriksson.

Det betonas att julmusten är ekologisk.

– Vi ser att intresset för ekologiska produkter ökar mer och mer och nu lanserar Spendrups sin första ekologiska julmust som har kvar den klassiska smaken, säger Anna Lidström, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups.

Vill du smaka på drycken får du skynda dig. Den kommer ut i butik vecka 38 – men bara i en begränsad upplaga.

Nygårda Ekologiska Julmust, 33 cl, ca 13 kr.

Foto: Joel Wåmeus