Världens bästa takbarer

Av publicerat

Att avnjuta en drink högt upp på ett hustak är något alldeles speciellt. Takbarer har alltid varit något utöver det vanliga och desto maffigare desto bättre. Hotels.com har valt ut några av de bästa takbarerna i världen – varav en ligger i Göteborg.

Traders Hotel, Kuala Lumpur (bild ovan)
En av världens mest omtalade takbarer ligger 33 våningar upp på Traders Hotel i Kuala Lumpur och erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Baren har ett generöst utbud av signaturdrinkar och en kaxig –men välförtjänt – slogan: ”You haven’t been to Kuala Lumpur unless you’ve been to SkyBar”.

New York_Gramercy Park_skybar

Gramercy Park Hotel, New York
New York är skyskrapornas huvudstad och det är givet att det kryllar av takbarer här. En av de bästa är Gramercy Terrace som ligger högst upp i Gramercy Park Hotel. Likt en oas i storstaden pryder gröna och frodiga rankor baren och den tropiska miljön är en skön kontrast till storstadens myller.

New York_Sixty_skybar

SIXTY SoHo, New York
En annan takbar i New York som förtjänar ett omnämnande är A60 i SIXTY Soho som ligger på Lower Manhattan. Baren är bara öppen för medlemmar och hotellgäster, något som gör att du kanske får en glimt av en eller två kändisar medan du avnjuter någon av barens många drinkar. Den avslappande inredningen betyder att du inte behöver vara särskilt uppklädd för att passa in när du glider ner i någon av de många sofforna.

Goteborg_author_ESS Group, Hotel & Ristorante Bellora

Hotel & Ristorante Bellora, Göteborg
Hotel & Ristorante Bellora i Göteborg har precis öppnat sin takbar Cielo Rooftop Bar vilket gör att du inte behöver åka särskilt långt för att få sitta högt uppe bland molnen (åtminstone nästan). Här kan du slappna av in på småtimmarna och njuta av utsikten över Avenyn.

Portugal_Mundail_skybar

Hotel Mundial, Lissabon
Mitt i Portugals huvudstad ligger Hotel Mundial, ett modernt hotell i klassisk stil. Här finns alla bekvämligheter du kan tänka dig med närhet till allt i staden. Du behöver däremot inte röra dig utanför hotellet för att uppleva en av Lissabons bättre platser – takbaren.