Vem är Banksy

Av publicerat

Världens mest kända och kanske också världens mest ökända konstnär Banksy kommer under sommaren att ställas ut i Amsterdam. Frågan som ännu inte besvarats är vem han är – är han en enda konstnär eller är han ett helt konstnärskollektiv – för hur skulle han annars kunna dyka upp överallt samtidig? Frågan lär bli obesvarad men säkert är att utställningen kommer bjuda på bland annat det ikoniska verket Media Canvas från 2006. En bild som alltjämt känns obehagligt aktuell. Utställningen kommer även att bjuda på fotografier från då bilden kom till. Sammanlagt kommer 85 verk visas upp i en higtech-installation The Art of Banksy. Fjolårets Dismaland väcker kanske inte lika förtvivlade känslor men ger oss ändå en parafras på Disneys-land. Den nyfikne kikar in här.

Iconic Key Works by Banksy
Adress: Beurs van Berlage, 234 Damrak, Amsterdam
När: 18 juni till 30 september