Villa med egen pool

Av publicerat

En lyxig poolvilla i en paradismiljö är perfekt när du vill njuta ostört med kärleken eller koppla av med familjen. Här kan ni börja dagen med ett ljuvligt tidigt dopp i poolen innan frukost, och avsluta dagen med ett njutningsfullt bad under stjärnorna. Här bjuder VOYAGE på några tips på poolvillor runt om i världen som vi varmt rekommenderar, och slutligen ett där det kanske inte riktigt bara är poolen som lockar på uppmärksamhet.

1 Maldiverna Halaveli

Kristallklart vatten
Constance Halaveli på Maldiverna

Mer än tusen öar breder ut sig bland Maldivernas 26 atoller som alla omges av ett oändligt turkost och kristallklart hav. Här finner ni vita korallstränder och gott om riktigt bra dykning. Mitt i öriket ligger ön Male där flygplatsen finns, härifrån tar ni er ut till öarna medelst speedboat eller små sjöflygplan. Resan ut till Constance Halaveli är ganska kort och från ovan ser ni vattenvillorna breda ut sig i det intensivt turkosblå havet.

Maldiverna är perfekt för par som älskar sol, bad och vattenaktiviteter. Här behövs egentligen inga pooler men många semesteranläggningar har ändå härliga sötvattenspooler. Dessa lyxiga stora bungalows har soldäck med insynsskyddad pool ovanför havet, lite längre ut ligger reven med fiskar i alla färger. Här finns förutom restauranger även en liten vinkällare där det går att boka bord för middag. Miljön är perfekt för en romantisk måltid på tu man hand. Delikata rätter dukas upp och sommelieren serverar utvalda viner, en fantastisk kväll garanteras.

SONY DSC

Uppe på bergssluttningen
Elounda Gulf Villas & Suites på Kreta

Runt Elounda-bukten på Kreta ligger flera lyxiga hotell, vi rekommenderar gärna Elounda Gulf Villas & Suites som ligger på en sluttning ovanför havet. Detta är en liten boutique resort med 27 villor och hotellsviter. Det är smidigt att ha hyrbil på Kreta och åker ni hit är det bara att parkera i skuggan under träden på gården invid er villa. Villorna här är spatiösa och har härligt stora terasser utrustade med infinitypool och jacuzzi. Härifrån bjuds ni på en enastående utsikt över det intensivt blå havet och öarna i fjärran. Den som vill äter i den egna villan, annars finns två restauranger nere vid hotellpoolen. Till den lilla byn Elounda är det bara några minuters resa med bil. Här finner ni flera typiska grekiska tavernor sida vid sida längsmed hamnen och alldeles intill havet. Den som är intresserad av grekisk historia rekommenderas en utflykt till Knossos någon dryg timmes resa från Elounda.

5 Anantara poolvilla

Poolvilla med utsikt
Anantara Mai Khao Phuket Villas i Thailand

Invid Mai Khao stranden på Phukets nordvästra sida ligger denna vackra anläggning med 91 poolvillor. Dessa villor är spatiösa och byggda i vinkel med ett härligt soldäck och en mysig skuggad relaxhörna. Här kan ni njuta helt ogenerat, och direkt från sovrummet går det att glida ner i poolen.

På resortet finns också en trendig bar och restaurangen Sea, Fire, Salt, namnet syftar bland annat på att de här använder intressant, smakrikt gourmetsalt från olika delar av världen i matlagningen. Populära rätter är fisk och skaldjur eller en perfekt köttbit som tillreds på ett upphettat saltblock från Himalaya. Här finns ytterligare några restauranger och för er som så önskar finns möjlighet att boka in en matlagningskurs.

Längre söderut på Phuket nära Surin Beach ligger resorten Ayara Hilltops med bungalows som klättrar upp för en kulle. Villorna som ligger högst upp här har fantastisk utsikt mot havet. Villan har en sovrumsdel och en sällskapsdel, och mellan dessa har man en infinitypool och ett soldäck. Enbart vuxna gäster välkomnas och hotellet har även en egen strandklubb och för den som vill roa sig ligger Twin Palms trendiga och populära Beach Club nära.

2 Banyan Tree RAK Tented Villa by night

Ökenparadis
Banyan Tree i Ras Al Kamaih

Underbara och spatiösa bungalows hittar vi på Banyan Tree Al Wadi i Emiratet Ras Al Kamaih. Här är er bungalow designad som ett tält och placerat bland böljande sanddyner ute i öknen. Öppnar ni dörren kommer ni ut till ett trädäck med en egen stor pool. Plumsa i och njut av att se kameler ströva förbi eller beundra stjärnhimlen under ett kvällsdopp. Här finner ni också en stor spaanläggning med faciliteter och behandlingar som lockar.

Systerhotellet Banyan Tree Ras Al Khaimah Beach ligger vid havet, och även här bor ni i bungalows designade som stora lyxiga tält. Läget är precis intill stranden men ni har även er egna pool utanför villan med tillhörande stort trädäck. Här går det att boka in en privat grillkväll, där ni själva grillar i egen takt under stjärnorna.

För den som vill spela golf finns mästerskapsbanan Al Hamra Golf alldeles intill resorten och havet.

4 Mustique Villa Carissa

Tropisk kändisö
Mustique i Västindien

Ön Mustique är en tropisk paradisö i Karibien som kanske är allra mest känd för sina rika och berömda villaägare. Ön drivs i dag praktisk taget som ett aktiebolag.

Det hela började med att engelsmannen Lord Tennant köpte ön. Han hade planerat att odla bomull men det blev inget av det. Istället gav han prinsessan Margaret en tomt i bröllopspresent 1960. Då fanns det varken vägar, vatten eller el på ön. Den legendariske svenske arkitekten och ingenjören Arne Hasselquist som var med redan från starten såg till att vägar och övrig infrastruktur kom på plats. Sedan bygdes prinsessan Margrets villa, Les Jolie Eaux som blev startskottet till utvecklingen som gjort Mustique till en lyxig favoritplats för de rika och berömda.
Under mer än 40 år var det Arne som stod för design och konstruktion av de flesta villorna som byggdes på ön. Några av de mest kända villorna och villaägarna är Mick Jagger och Tommy Hilfiger. I dag är det dryga hundratalet superläckra villor, samtliga med egen pool, på ön och nästan alla går att hyra när villaägarna inte själva är på plats. Öns eleganta hotell Cotton House har utsökta restauranger och nere vid hamnen ligger den omåttligt populära samlingsplatsen Basils bar.

Bland de villor som finns att hyra här är Shogun med sina nio sovrum samt personal på nio personer som även inkluderar kökschef en av de största. Villa Carissa med sina fem sovrum och egen tennisbana är ett helt annat tips.

Attachment-1

Vid foten av Atlasbergen
Kasbah Tamadot i Marocko

Marrakech lockar många med sin exotiska och romantiska miljö. För många år sedan började de kända och rika att skaffa sig en egen Riad i Marrakech, en Riad är ett traditionellt stort enfamiljshus för välbärgade och byggt runt en trädgård med en springbrunn eller en damm. En av de första som hittade hit var designern Yves Saint Laurent.

I staden hittar ni den över 800 år gamla Medinan och torget Djema el Fna som bjuder på oförglömliga upplevelser. Här finns ormtjusare, akrobater, högljudda försäljare, och massor av restauranger som öppnar kvällstid. Men efter en stund ute i myllret är det skönt att bege sig tillbaks till ett lyxigt hotell som exempelvis hotell Mamounia eller något av de andra femstjärniga hotellen i Marrakech.

Det finns också många härliga Riads och en av dem är La Sultana som ägs av Sir Richard Bransons syster Vanessa. Hennes bror, Virgin mogulen och entreprenören hade sin bas i Marrakech när han försökte slå rekord och flyga Jorden runt i ballong 1998. Det var Eve, Richards mor, som förälskade sig i området och människorna i berberbyarna, hon startade hjälparbete runt det som sju år senare blev Kasbah Tamadot, ett av Virgin Limited Edition utsökta hotell. Det är en lyxig oas mindre än en timme från Marrakech. Kasbah Tamadot är all inclusive och har 27 rum och sviter, för maximalt 54 gäster. I trädgården står nio berbertält varav några med plungepool och jacuzzi.

Från utomhuspoolen och terrasserna har man sagolik utsikt över en ravin och Atlasbergen. Detta är en plats man längtar tillbaka till.

Av: Ann-Marie Lindmark och Lars Lindmark