Världens mest kända drinkar

Av publicerat

Vissa drinkar är förknippade med vissa länder och städer. Momondo har listat platserna i världen där du kan njuta av originalen av de välkända drinkarna.

Sidecar, Paris
En Sidecar i sin ursprungliga version går att avnjuta i sin ursprungliga version på Hotell Ritz i Paris. Det kan vara en bra idé att ta med sig fickpengar – en speciell version av drinken kostar 12 000 kr men då får du den gjort på konjak från 1940 och champagne från 1850.

Singapore Sling, Singapore
Singapore Sling uppfanns 1915 av Ngiam Tong Boon och är idag näst intill en turistattraktion då man besöker Singapore. Originaldrinken finns på Raffles hotellbar.

Cosmopolitan, New York
Cosmopolitan får en direkt att tänka på tv-serien Sex and the City, och även om det är oklart exakt var drinken faktiskt uppstod är den starkt förknippad med New York.

Piña Colada, Puerto Rico
Ett måste vid ett besök i Puerto Rico är att avnjuta en Piña Colada. Drinken har till och med en egen dag som varje år firas den 10 juli. Caribe Hilton Hotel och restaurangen Barrachina hävdar både att de serverade den första drinken.

Dry Martini, London
”Shaken, not stirred” är ett av James Bonds mest kända citat och sägs om Dry Martinis. Duke’s hotel i London är ett av de bästa ställena där drinken serveras.

Pisco Sour, Lima
Historien om Pisco Sour går tillbaka så långt som till 1500-talet, men även i det här fallet är det osäkert var den uppkom någonstans. Både Chile och Peru vill ta äran för drinken. Vill du bli serverad en riktigt bra Pisco Sour ska du besöka Miraflores i Lima.

Mojito, Havanna
Det var när Ernest Hemingway upptäckte Mojiton som resten av världen fick upp sina ögon för den uppfristande drinken som troligtvis redan funnits i hundratals år. La Bodeguita de Medio serverar Mojiton så som Hemingway upplevde den.