Champagne för Mr Bond

Av publicerat
  • Cuvée William Deutz, 2002, 1 100 kr/750 ml

  • Charles Heidsieck Brut Réserve, nr 77522, 459 kr/750 ml Denna champagne består av lika delar Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier som här nu blivit till en komplex champagne som klarar av mat riktig bra. Här inleder smaker av aprikos, marsipan och söt frukt. – Perfekt som aperitif för James Bond. Eller om han så föredrar till en carpaccio på tonfisk, till marulk med saffran, till lamm eller kanin tillagad i lergryta.

  • Piper-Heidsieck Rare Millésime, 2002, nr 81173, 1 599 kr/750 ml

  • Henriot Souverain Brut, nr, 81466, 399 kr/750 ml

No. 01 / 04
Galleri
Fullskärm

Om inte James Bond skulle dricka Bollinger… vad skulle han dricka då… vi har bett några champagneleverantörer korka upp en butelj som skulle kunna falla honom i smaken.

Cuvée William Deutz, 2002, 1 100 kr/750 ml

Detta är en fyllig champagne som bjuder på enorm fräsch syra och små eleganta bubblor i ett vin som fått fin finess och rondör med mineraltoner och smak av mogen frukt. I smakpaletten anar vi solmogna aprikoser, brioche, nougat och sultanrussin.

– James Bond har här en perfekt champagne till kaviar, hummer, grillad fisk, gåslever och ostar.

Än så länge finns denna champagne endast i restaurangsortimentet här i Sverige. Så missa den inte på vinlistan eller i taxfree-butiken.

Charles Heidsieck Brut Réserve, nr 77522, 459 kr/750 ml

Denna champagne består av lika delar Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier som här nu blivit till en komplex champagne som klarar av mat riktig bra. Här inleder smaker av aprikos, marsipan och söt frukt.

– Perfekt som aperitif för James Bond. Eller om han så föredrar till en carpaccio på tonfisk, till marulk med saffran, till lamm eller kanin tillagad i lergryta.

Piper-Heidsieck Rare Millésime, 2002, nr 81173, 1 599 kr/750 ml

– Vi skulle rekommendera denna champagne till James Bond. Han är känd för sin exklusiva smak och därför skulle Piper-Heidsieck Rare 2002 passa perfekt. 2002 var ett fantastiskt champagneår men de stora prestigehusen har sålt slut på årgången och gått vidare till senare årgångar. Detta gör denna champagne ännu mer exklusiv.

Denna champagne öppnar upp med delikata bubblor där de inledande toner av mineral bjuder in passionsfrukt och smaken av flamberad ananas. Harmoniska toner av milda kryddor med antydan av maräng, kakao och lakrits ger champagnen en orientalisk nyans. Blandningen är 65 procent Chardonnay och 35 procent Pinot Noir.

Henriot Souverain Brut, nr, 81466, 399 kr/750 ml

En torr riktigt god non-vinchampagne som bjuder på en frisk, komplex doft med toner av rostade mandlar, citrus och fläderblom. Smakmässigt är Henriot Souverain Brut både frisk och elegant med inslag av röda bär och citrus.

– Not shaken nor stirred, but the ultimate choice for Bond, James Bond är denna champagne. Dessutom är den stilren och elegant, precis som James Bond.

Text: Yvonne Gull