Liva upp höstmörkret med Oktoberfest

Av publicerat

Kylan och höstmökret smyger sig allt närmare – Är det inte dags att unna sig en resa? Kanske slå två flugor i en smäll och dra på Oktoberfest! Numera kan du upptäcka festen på många fler platser än i München. Resesöksajten Momondo har satt ihop en lista med sex av de större, men också mer oväntade, Oktoberfesterna i världen. Trots att vi är en bit in i oktober fortsätter bravaderna på flera platser.

1. Brasilien

Sedan 1984 anordnar tyskättade Blumenau i Brasilien sin egen Oktoberfest med runt 700 000 besökare varje år. Den vackra staden som kallas för ”Det tropiska Tyskland” fyller varje oktober sina gator med parader, gatuband och självklart massor av mat och öl. I år pågår festivalen 7-25 oktober.

Foto: Momondo

Foto: Momondo

2. Argentina

”Fiesta Nacional de la Cerveza” är namnet på den årliga ölfestival som i år går av stapeln mellan 2 och 12 oktober, och är Argentinas egna svar på Oktoberfest. Den grundades av tyska immigranter redan år 1963 och hålls i det vackra bergsdistriktet Villa General Belgrano, i staden Córdoba, där lokalbor och turister samlas för att äta och dricka tillsammans.

3. Vietnam

Under helgerna 8-10 och 14-17 oktober anordnas stora festkvällar á la Oktoberfest i vietnamesiska Ho Chi Minh City. Invånarna kallar det för ett firande av tysk kultur och det bjuds på allt från tysk mat, öl och accessoarer för att fånga den traditionellt bayerska festivalkänslan.

4. Australien:

I varma Brisbane, mellan 9-11 och 16-18 i oktober, förvandlas området Brisbane Showgrounds till den mest autentiska Oktoberfesten i Australien. Med allt från tyska band till tyskalektioner där du lär dig prata, klä dig och dansa som en riktig tysk. Glädje, mat och dryck för hela familjen utlovas av de två tysk-australienska familjer som årligen anordnar Oktoberfest Brisbane. Festivalen lockade över 37 000 besökare förra året.

5. Kanada:

I de ihopväxta tvillingstäderna Kitchener och Waterloo i Ontario, Kanada firas den största Oktoberfesten utanför Tyskland med ungefär en miljon besökare. Sedan 1969 har Oktoberfest i Kitchener-Waterloo utvecklat sina egna traditioner där de hyllar sin tysk-franska bakgrund med festhallar, sporttävlingar och andra kultur- och familjeevenemang. Det här året kan man besöka festligheterna mellan 9-17 oktober.

6. Hong Kong:

Under 16 oktober till 7 november står den traditionellt tyska ölfesten Marco Polo German Bierfest på agendan i Hong Kong. Marco Polo Hongkong Hotel i distriktet Harbour City i Tsim Sha Tsui arrangerar den populäraste Oktoberfesten i landet. Tysk mat, öl och sedan 1994 står det tyska folkbandet The Notenhobler Band för musik, lekar och ölspel under kvällarna. En udda kombo av Halloween/Bierfest utlovas sista helgen i oktober.

Källa: Momondo