Lär dig blanda en perfekt Cognacsdrink

Av publicerat

OLD FASHIONED

drinkar_oldfashioned

INGREDIENSER
4-6 cl Grönstedts VS
Angostura bitter
1 sockerbit
Apelsinskal

OM OLD FASHIONED
En av de riktiga klassikerna som anses vara en av grundpelarna inom cocktail-kulturen. Men även en klassiker kan behöva ses över ibland så vi har bytt ut originalingrediensen whisky mot cognac. Och inte blir den sämre för det!

Lägg en sockerbit i ett glas, blöt den med Angostura Bitter, krossa med en muddlare. Häll på Grönstedts VS och lägg i is. Vrid en tunn skiva av apelsinskal för att få ut oljan. Rör om och garnera med ett nytt apelsinskal.

SIDECAR

drinkar_sidecar

INGREDIENSER
4 cl Grönstedts ***VS
2 cl Cointreau
4 cl citronjuice
Lite sockerlag
Äggvita

OM SIDECAR
Sidecar är en klassisk cognacs-cocktail. I det här receptet använder vi Cointreau, men annars går det bra med någon annan apelsinlikör. Sidecar lär ha uppfunnits av en amerikansk kapten på besök i Paris under första världskriget som åkt länge i just en sidovagn. Sant eller inte vem vet, säkert är att detta är en riktigt värmande cocktail.

Häll alla ingredienserna i en shaker med is, skaka väl och servera i ett martiniglas. Sila drinken och servera med en twist av citron.

COGNAC SUMMIT

drinkar_cognacsummit

INGREDIENSER
4 cl Grönstedts VSOP
4 skivor ingefära
1 skiva lime
6 cl lemonad
En tunn skiva gurka

OM COGNAC SUMMIT
Detta är en nyfödd drink som kommer att bli en riktig klassiker. 17 kända bartenders fick i uppgift att under den årliga cocktailveckan i Frankrike, ta fram den perfekta cognacsdrinken. Den skulle vara lätt att blanda, kunna göras över hela världen och givetvis skulle den vara god. Resultatet blev Cognac Summit!

Muddla ingefäran i ett tumblerglas, blanda med limeklyfta och hälften av cognacen, rör om. Ha i is, resten av cognacen och lemonaden. Garnera med en tunn gurkskiva.