30 otroliga satellitbilder från ovan

Av publicerat

Världen är full av otroliga platser, men har du någonsin undrat hur det ser ut från ovan? Här nedanför listar vi 30 häftiga satellitbilder på några av världens mest kända platser så som du kanske aldrig sett dem förut.

Det engelska rymdföretaget DigitalGlobe är skapare av ”Daily Overview” – den uppsättning satellitbilder som vi ser här nedan. Bilderna är ett projekt i syfte att sprida kunskap och öka förståelsen för hur människan hittills har brukat jordens landmassa – både på gott och ont.

 Klicka på bilderna för större format.

309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group, Tucson, Arizona, USA309th Aerospace Maintenance and Regeneration GroupBourtange, Groningen, NederländernaBourtange NederländernaCentral Park, New York, USACentral ParkBarcelona, Spanien Barcelona SpanienKinesiska muren, KinaKinesiska murenInman Yard, Atlanta, Georgia, USAInman YardAzadi Tower / Azadi Square, Tehran, IranAzadiFiskenät i Quanzhou, KinaQuanzhouVenedig, ItalienVenedigJordbruk i Addis Abeba, EtiopienJordbruk Addis Abeba EtiopienSpaghetti Junction, Madrid, Spanien SpagettiDurrat Al Bahrain, BahrainDurrat al BahrainGrachten, Amsterdam, NederländernaGratchenSkövling av Amazonas regnskog, Para, Brasilien Amazonas regnskogTriumfbågen, Paris, Frankrike TriumfbågenLos Caracoles Pass, Los Andes, ChileLos Caracoles PassOur Lady of Almudena Cemetery, Madrid, Spanien Our Lady of AlmudenaEdson, Kansas, USAEdson KansasArizona State Prison Complex, Arizona, USAArizona State Prison ComplexVilla Epecuén, Epecuén, Buenos Aires, ArgentinaVilla Epecuén”Tältstaden” Mina, Saudi Arabien Mina, Saudi ArabiaEdenprojektet, Cornwall, England, UKEdenprojektetPalm Island / Hibiscus Island, Miami Beach, Florida, USAPalm IslandCiudad Nezahualcóyotl, Mexico City, MexikoMexico CityOljeledning i Donnie, Texas, USAOljeledningSlottet i Versailles, Versailles, Frankrike VersaillesAvveckling av 900 hektar skog i El Dorado National Forest, Georgetown, Kalifornien, USAAvvecklingStonehenge,Wiltshire, England, UKStonehengeUluru / Ayers Rock, Northern Territory, Australien Uluru