Björn Borg – en självklar ikon

Av publicerat

Att agera ansikte för Rolex, är kanske den ultimata bekräftelsen på att ha uppnått ikonstatus. I det utvalda sällskapet återfinns storheter som Martin Scorsese, Andy Warhol, James Cameron, Sir Winston Churchill, Sophia Loren och Placido Domingo. Nu är det dags för Björn Borg att ansluta sig till sällskapet.

Text: Yvonne Gull  Foto: Henrik Mill

Av dem som lyfts fram som Rolex ikoner under de senaste åren är samtliga fans och brukare av företagets klockor sedan länge – så även Björn Borg. För uppdraget har han dock själv valt ut den modell han nu kommer att förknippas med och passande nog är det en Day-Date i guld med en grön urtavla och ett grönt läderarmband. En modell av klockan överlämnades i samband med att klockbutiken Nymans Ur 1851 höll sitt senaste Watchout-event i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm den 24 oktober.

— Att vi fick vara med och överlämna en modell av klockan till Björn Borg i detta sammanhang är något unikt, berättar Olof Larsson ägare till Nymans Ur 1851.

Olof berättar att Rolex i vanliga fall brukar låta en representant för företaget lämna över klockan till sin ikon helt privat. Tråkigt tyckte Olof:

— Varför inte passa på att faktiskt visa upp detta unika samarbete?

Efter en hel del jobb och slit fick han tillstånd att arrangera ett snyggt överlämnande till en som vanligt glad och ödmjuk Björn Borg. Nu väntar vi med spänning på att kampanjbilderna och passar samtidigt på att gratulera Rolex till ett bra val av ny ikon och ett samarbete som till att börja med är undertecknat för tre år framåt.

rolex2

Borgs snygga Rolex är en 36 mm Day Date i guld, med grönt krokodilarmband och automatiskt urverk, pris 169 100 kr.