Finnair lanserar automatisk incheckning

Av publicerat

Sedan den 28 november checkar Finnair in sina resenärer automatiskt och skickar boardingkortet till resenärens mobiltelefon.

Sedan 2004 har man kunnat checka in via sms hos Finnair, men tidigare var kunden tvungen att svara på meddelandet för att bekräfta incheckningen. Med den nya tjänsten sker incheckningen automatiskt när resenären mottar sms:et.

För tidiga avgångar på morgonen mottar kunden en incheckningsbekräftelse och boardingkort kvällen innan. Vid övriga flyg checkas passageraren in cirka tre timmar innan avgång. Man kan byta sittplatser eller checka in medföljande resenärer genom länken i det mobila boardingkortet eller på Finnairs hemsida.

– Allt som behövs när man bokar sin biljett med Finnair är att uppge sitt mobilnummer, sedan är man incheckad och klar när det är dags för avresa. Den här automatiska tjänsten underlättar resandet för våra passagerare och vi ser ett särskilt stort intresse för detta bland våra affärsresenärer, säger Kenneth Gillberg, Skandinavienchef, Finnair.

Den nya incheckningstjänsten finns på Finnairs flyg samt på den Flybe-manövrerade AY2000-serien med avgång från Helsingfors, samt från utvalda europeiska flygplatser.

Det framgår av ett pressmeddelande från Finnair.