Prisregn över Ystad Saltsjöbad

Av publicerat

[VOYAGE] Solsken, hjortrygg, spaupplevelser och nya Creek Experience. Voyage åkte till Ystad Saltsjöbad för att testa spahotellet som just nu befinner sig i ett prisregn.

Text: Hannah Broman

Solen strålar över sandstranden precis framför hotellet och det spegelblanka havet som sträcker sig så långt ögat kan nå. Snabbt inser man att detaljerna regerar här. Ingenting är

bortglömt, från Kusmi-téerna i tepåsar av tyg till den hemgjorda marmeladen till frukostens croissanter (som alltid är varma då de förvaras i en liten specialugn). Vi vill speciellt berömma den kock som varje morgon gör hundratals perfekta ägg benedictine.

YSB2-25-11-12.gifSpaavdelningens nya upplevelseanläggning Creek Experience stod färdig i augusti. Upplevelsen pågår i omkring två timmar och man blir guidad genom en mängd olika spatraditioner från alla världens hörn. Man utför många av behandlingarna själv, men får i utbyte möjlighet att testa flera olika upplevelser.

Den moderna spaavdelningen och panoramautsikten mot havet gör sitt, men det kan bli trångt om saligheten under helgerna. Ystad Saltsjöbad planerar att bygga ut sitt spa ytterligare, vilket är välkommet.

Vid havet behöver du dock inte oroa dig för trängsel så här på höstkanten och den kanske bästa spaupplevelsen den här tiden på året är ett dopp i havet efter en stunds bastubadande. Vi kunde inte få nog av den mjuka sanden mellan tårna och det kristallklara vattnet. Spaet är även öppet på kvällen, men utan personal. Se också till att besöka bubbelpoolerna på taket.

Till middagen serverades bland annat en utsökt tranbärsmarinerad ryggbiff med kalixlöjrom till förrätt och en härligt mör ryggbiff med palsternacka och portvinssås till varmrätt. Till efterrätt smakade vi en krämig chokladbakelse med björnbärs- maräng och vaniljglass plus en äppelkompott – vi är ju ändå i Skåne. Serveringspersonalen är avslappnat trevlig och servicen snabb. När vi lämnar är vi överens om att Ystad Saltsjöbad är en plats vi vill återvända till.

Resa hit
Snabbaste sättet att ta sig till Ystad går via Malmö Aviation som flyger billigt till Malmö från Stockholm, Göteborg och Umeå. Från Malmö tar man Pågatåget till Ystad.

Prisregn
2012
• Bästa Luxury Business Hotel i svenska kategorin av World Luxury Hotel Awards
• En av finalisterna i kategorin Årets comeback på Trip Awards
• Årets företagare: Ystad kommun.
2011
• Bästa spa: Tidningen Amelia.