Världens vackraste flygturer - VOYAGE

Världens vackraste flygturer

Av publicerat

Helikopter över Kauai

Kauai var den första av de stora hawaiiska öarna att resa sig från havsbotten och det var den första som blev utdöd för omkring 5 miljoner år sedan. Kauai legendariska och sensationella naturskönhet är skulpterad av naturen i Na Pali-kusten och består av 22 km havsklippor som stiger upp över 900 meter. Området har gjort sig känt som ”Grand Canyon of the Pacific”. Kauai har också den blötaste platsen på planeten vid Mount Wai’ale’ale där det enorma regnet har skapat de mest anmärkningsvärda dalarna och ett fantastiskt utbud av vattenfall. De flesta av Kauaiens awe-inspirerande sevärdheter är otillgängliga från marken och kan bara ses och uppskattas med helikopter.

Vattenflyg över Maldiverna

För de flesta människor är den ikoniska bilden av Maldiverna den av ett djupt blått hav som omges av små palmer öar omgivna av löjligt klara laguner och socker vita stränder. Det enda sättet att se den fantastiska utsikten över 50 nyanser av blått är från luften, och även om du kommer att fånga några glimtar av öarna från ditt plan vid landning eller avgång på Male flygplats, erbjuds den bästa utsiktspunkten för de fantastiska panoramaerna av vattenplanen som tar gäster till sina orter. Att flyga ombord på en sjöflygplan i Maldiverna och beundra den perfekta skärgården från ett fågelperspektiv är en av de ultimata upplevelserna som destinationen har att erbjuda.

Världens högsta vattenfall

En flygning över världens högsta vattenfall i Venedig Angel Falls ligger i Canaima National Park, en världsarvslista för UNESCO, i Venezuela. Det är världens högsta vattenfall, och det släpper från Auyantepui till vad som kallas djävulens kanjon 979 m nedanför. De inhemska folket kallar det Kerepakupai-mer men heter Angel Falls efter Jimmy Angel, en amerikansk bush pilot och guldjakt äventyrare, som upptäckte vattenfallet 1937. Höjden på fallen är så stor att innan det hinner nära marken, är vattnet atomiserat av de starka vindarna och förvandlas till dimma.

Dagsturer till Antarktis med Qantas

Om du vill uppfylla bucketlist drömmen om att utforska den stora vita kontinenten utan att få fötterna blöta, kan en Qantas sightseeing dagstur med avresa från Australien, vara ditt bästa bud. Inga pass behövs och du hålls varm och säker med ett glas i handen medan den privata chartrade Qantas Boeing 747-400 glider enkelt över fantastiska landskap. Ungefär tre timmar söder om Australien, kommer passagerare vanligtvis att se den första spridda isen följt av dussintals isberg och isflod. Flygningen korsar sedan den södra magnetiska polen med utsikt över den robusta bergiga topografin på Antarktis fastlandet. Med upp till fyra timmar över isen och de återstående timmarna för att njuta av den skräddarsydda tjänsten – inklusive premiumdrycker, läckra måltider och samtal från Antarktis expeditionärer – är det en upplevelse som ingen annan.

Kom nära Mount Everest

Ingenting går att jämföra med den rena och råa skönheten som Himalayas bergskedja har att erbjuda. Under årtionden har människor drivits till att ta sig till gränserna för deras fysiska och mentala uthållighet genom att försöka (och ofta misslyckas) att utmana Mount Everest, den högsta toppen i världen på 8 848 meter över havet. Det har varit den exklusiva pokalen för en bergsklättrare, alltid otillgänglig för andra dödliga. Men du behöver inte vara en idrottsman för att komma upp i närheten av berget. Några företag – som Buddha Air och Yeti Airlines – erbjuder en timmes sceniska flygningar, vilket ger dig en fantastisk utsikt över Mount Everest, Kanchenjunga, Tibetans platå och många andra. Flyg fungerar varje dag hela året, även om den bästa utsikten är från oktober till april.

Klassiska Grand Canyon

Great Barrier Reef är en av världens stora naturliga underverk. Det är det största revet i världen och består av nästan 3000 enskilda rev, 880 öar och hundratals och tusentals olika typer av växter, fågel och marina liv. Simma med fiskarna och beundra färgerna på korallen är ett måste för någon semester till Great Barrier Reef. Men för att få ett fullständigt grepp om Great Barrier Reefs stora storlek måste du sluta simma med de olika marina varelserna, komma ut ur vattnet, låt fötterna lämna de rena vita stränderna, ta till himlen och se revet från luften. På sightseeingflyg till och från revet upplever du en fantastisk utsikt över pingstarnas öar och över korallrevsformationerna som gör denna del av världen så unik.

Djurrika Botswana

Okavango Delta i Botswana är ett av de mest orörda vildmarksområdena i världen. Det största inlands deltat i världen erbjuder tillgång till det vilda afrikanska spektaklet. En scenisk flygning över deltat ger dig ett fågelperspektiv av de gyllene gräsmattorna, inramade av frodiga palmöar, som är bebodda av en svindlande mängd vilda djur. Du kan hålla koll på flodhästar i vattendrag och elefant och buffel i skuggan av träden. Du observerar också hur vattentankarna vandrar sig genom deltat i ständigt föränderliga vägar som detta dynamiska vattensystem utvecklas. Transport inom Okavango Delta är främst av lätta flygplan – mestadels enkelmotoriga flygplan – även om helikoptertjänster finns tillgängliga.

Norrsken i Nya Zeeland

I april 2017 gick den första kommersiella charterflygningen för att se de södra norrskenen från Dunedin på Nya Zeelands södra ö. Boeing 767-300ER, som drivs av Air New Zealand, hade mer än 130 fotografer och aurora entusiaster ombord och reste söderut till Antarktis cirkel för att se naturljusfenomenet nära. Åtta timmars flygning med flygplanet som flyger i stora cirklar så att passagerare på båda sidor kan få en bra utsikt över de spektakulära ljusen.