Bo på topp

Av publicerat

 

Mitt bland tallarna i Valais Canton, Schweiz ligger det alpina lyxhotellet Chandolin. Det miljömedvetna hotellet är fyllt med skräddarsydda naturmaterial och möbler från regionen. Designen är gjord för att likna ett typiskt stughus. Restaurangen erbjuder en säsongsbaserad meny med specialiteter från Schweiz och ingredienser från omgivningarna – som Val d’Hérens nötkött och nyfångad fisk. Hotellets vinbar erbjuder över 400 årgångar att njuta av till den spektakulära utsikten av bergen.

 

Med hänsyn till miljön har teknik som solpaneler, dubbelflödesventilation och trippelglasfönster integrerats i byggnadens konstruktion.

 

Inrednigen är diskret och har inspirerats av hotellets natursköna omgivningar. Väggarna pryds av bergsportsfotografier och golven är av natursten eller äldre parkett. Möbleringen går i jordiga toner med material av läder eller hårda tyger. De stora fönstren bidrar med alpina landskap och stjärnklara nätter.