En limiterad Aston

Av publicerat

Aston Martins Vantage har sedan den introducerades för 12 år sedan varit en populär modell. Därför har företaget låtit göra otaliga specialversioner av bilen, denna gång en Limited Edition version som går under namnet Global Vantage AMR.

Bilen visades upp på mässan i Geneve där produktionen av 300 bilar bekräftades. Totalt kommer 100 V12:or och 200 V8:or att rulla ut. Bilen som är snygg så det förslår har hämtat inspiration från FIA World Endurance Championship. När ersättaren planeras levereras nästa år kommer troligen denna generation av Aston Martin med sugmotor och rå körglädje att saknas.

– Vantage-modellen har varit en framgångssaga för Aston Martin både i V8- och V12-versionerna. Detta blir vår snabbaste gatubil och efter vår långa närvaro i GT racing är det den perfekta modellen för att introducera AMR-modellen. Bilen kommer utseendemässigt och i körkänsla att locka våra mest entusiastiska kunder, säger Dr Andy Palmer, President och CEO för Aston Martin.

Prislappen i Storbritannien startar på 97 999 pund och leverans beräknas ske under årets sista kvartal.