Färg och kreativitet i badrummet

Av publicerat

Att färg påverkar våra sinnen är ingenting nytt och för att kicka i gång dagen kan man få stimulans från morgonens badrumsupplevelse. Antingen med rött och orange som ger energi eller med lugnande grönt.

1. Hafa Egde är en prisbelönt och omtyckt badrumsserie. Den är ett typexempel på hur vi får allt större valmöjligheter att inreda badrummet mer och mer likt ett vardagsrum. Linjerna är eleganta och materialen utvecklade för att hålla länge. Möjlighet finns att få en lång, exklusiv bänkskiva utan skarvar i olika strukturer och färger i det extremt tåliga kvartsmaterialet silestone, handfat i glaserat stål och asymmetriska handtag. På väggen en rund spegel med tunn lackad ram, även blandaren från Hafa Edge.

2. Våga välja färg till badrummet, det är ett skönt och enkelt sätt att fräscha upp en gästtoalett eller ett mindre badrum. Mild turkos och den mörkare grönblåa tonen på skåpet är en fin kombo. Väggen är målad med Porla 757 och skåpet med Gasoline 787 från Beckers.

3. Handdukstork med tidsinställd termostat och timer som kan ställas in på maximal effekt för de stunder då badrummet används som mest, upp till två tillfällen per dag. Det passar både i sommarhuset och i badrummet. Det finns i silverlack, vitt och 18 olika kulörer från Bandarai IR, Purmo.

4. Med 50 år på nacken i år firas Componibili, den evigt moderna lilla förvaringsmöbeln från Kartell och en av deras absoluta bästsäljare genom tiderna. Den ritades av Anna Castelli Ferrieri, hon var en av de första kvinnliga arkitekterna i Italien som också ritade möbler. Det var en innovation för sin tid som stod ut, i det då nya materialet ABS plast. Componibili finns på designmuseer världen över och är en perfekt förvaring för badrummet, i många färger.

5. Våga inreda med både mönster och färg. Med den nya våtrumskollektionen Aquarelle erbjuds fantastiska möjligheter att välja härliga mönster på golv, bårder och enfärgade väggar där allt matchar. Lättskött och vattentätt från Tarkett.

6. Våfflade tunna badlakan för den rätta skrynkliga looken i hundra procent linne i serien Fresh Laundry från Himla.

Av: Camilla Julner