Rolls-Royce Sweptail – en specialtillverkad dyrgrip

Av publicerat
  • Foto: James Lipman / jameslipman.com

  • Foto: James Lipman / jameslipman.com

  • Foto: James Lipman / jameslipman.com

  • Foto: James Lipman / jameslipman.com

No. 01 / 04
Galleri
Fullskärm

Produktionen av Rolls-Royces sjunde Phantomgeneration upphörde i vintras eftersom en helt ny modell lanseras nästa år. Men en kund som visste precis vad hen ville ha kom in och beställde en specialtillverkad modell som fått namnet Sweptail. Bilen visas först nu eftersom den är ett konstverk i sig som tagit fyra år att bygga – och som sägs ha kostar 12,8 miljoner dollar (cirka 111 miljoner kronor).

Sweptail bygger på Phantom Coupé och är en tvåsitsig coupé. Inspiration har hämtats från Rolls-Royce bilar på 20-talet och lyxbåtar – faktum är att baksidan har många likheter med en båt. Baken har sträckts ut och taket sträcker sig ända bak till bakluckan, men trots storleken finns inget baksäte utan bakdelen är klädd i snygga träslag och läder. Fronten är däremot inte särskilt annorlunda från en vanlig Phantom.

Foto: James Lipman / jameslipman.com