Möblera badrummet i svart

Av publicerat

Aldrig har väl Less is more varit mer passande än nu, och samtidigt finns det en uppsjö av valmöjligheter för att inreda våra mest privata rum. Badrummet, eller hemlighuset. Köket har länge stått i fokus och nu vill vi skänka badrummet lika mycket omsorg. Den internationella trenden går mot svart och speciellt mattsvart. Med sval och smal elegans i nätta förvaringsmöbler förstärks formerna av tunna linjer som ramar in. Tekniken är dold och speglarna är runda, ofta även med dold LED-belysning.

1. Front Design ritade badrummet med mörkbetsad ek och bänkskiva i dekton, ett keramiskt material som är mycket tåligt. Dess marmor­lika yta går även att polera upp. Tvättställ och sanitetsporslin från Svedbergs.

2. Dansk badrumsdesign ritad av arkitekter i vacker kombination med italienska material, som personifierar estetiken har fått stor internationell uppmärksamhet. Badrummet, som är en special edition sprungen ur serien Frame, ett modulsystem med möbler och badrumsdelar, belönades med Elle Decoration International Design Awards i Milano nyligen i kategorin Bästa badrum. Överraskande elegant kombination med en grafisk minimalistisk inramning med material som Navona tavertine, en elegant varm beige stensort, och rökt ek. Det skapar värme i det luftiga och spartanska badrummet skapat av danska Norm.Architects för italienska Ex.t.

3. Elegant, vackert och funktionellt som ett vardagsrum är Plateau cabinet, ritat av den tyske formgivaren Sebastian Herkner för italienska Ex.t.

4. Den smarta förvaringen från Domo Design i sin karaktäristiska stilrena och nätta stil har utökats med en bänk och en stor hylla som tål att ses. Här ges tillfälle att samla och rama in de saker som man gärna vill visa upp, även i badrummet, där trenden går mot möbler i nätt siluett. Domo Design produceras i Småland, helsvetsat i pulverlackerat stål, och i utomhusserien är stålet rostfritt och tål fukt.

5. Det extremt hållfasta materialet safirkeramik kom från trendsättande Kartell Laufen för ett par år sedan. De satsar stort på innovation, nya material och design och presenterar hela tiden nyheter i serien. Safirkeramik gör det möjligt att tillverka tunna och robusta kanter. Keramiken är 1–2 mm tjock där den normalt skulle vara 7–8 mm. Färgen som kommer störst internationellt är svart.

6. Badrumskrokar i krom där form och funktion förenats, finns i 23 olika utföranden från Life av Smedbo.

Av: Camilla Julner